Hoppa till huvudinnehållet

Sluta att oroa hyresgästerna, Katarina Jonsson

Publicerad:

Katarina – du lovade de boende på Spånvägen att de som inte vill ombilda sina hyresrätter inte ska behöva göra det eller flytta. Hur kan du göra det? Är Spånvägen undantaget i Skövdebostäders ägardirektiv?

På vilka premisser blir det? Blir det som i Stockholm där de som inte vill ombilda tvingas bort med höjda hyror?

Du sa också att det inte var någon fara för att det skulle säljas. Varför då över huvud taget dra igång denna process?

Jag förstår misstänksamheten hos dem som var med på mötet, de förstår ju att det är något lurt på gång när alliansen drar upp detta med enkät om vilka som skulle kunna tänka sig att köpa sin bostad.

Vi från oppositionen vet ju vad du lovat på olika tillställningar om musikskolan och ny is-yta, så i detta fall tror vi att du pratar med kluven tunga.

De flesta på Spånvägen vill inte att ni över huvud taget drar i gång detta, många mår väldigt dåligt av det då de vet att de inte får något lån om de ställs inför att behöva köpa sin lägenhet. Säger alla nej så förstår de att deras hem blir sålda till ett annat bostadsbolag – och det vet ju alla hur det har slutat för de hyresgästerna.

Jag vidhåller också att det var mycket fräckt att sätta mötet klockan 14.00 så att de som jobbade inte hade möjlighet att opponera sig.

Sluta att oroa Skövdebostäders hyresgäster med förslag som enbart gynnar privata fastighetsägare.

Bjarne Medin (S) i Skövde

Artikeltaggar

Debatt

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.