Hoppa till huvudinnehållet

Skäms, Sjökvist!

Publicerad:

Replik. I en insändare i SLA 25/8 skriver PRO-ordföranden Bengt Sjökvist att vård- och omsorgsnämnden i Skövde visar ”på ett förakt för svaghet, som börjar likna det förakt som förekom ute i Europa på 30-talet”.

Att på så vis likna en demokratiskt vald politisk organisation i en svensk kommun med den fascistiska och nazistiska ideologi som ledde fram till rasistiska folkmord är inte bara häpnadsväckande historielöst – det är också djupt kränkande för alla som, i likhet med undertecknad, på nära håll upplevt konsekvenserna av Förintelsens fasor.

Den svenska äldrevården, också i Skövde, håller i stort en utomordentligt hög klass och formas av empatiska och engagerade politiker som vill skapa en god och modern välfärd för alla.

Jag hoppas innerligt att Sjökvists stötande jämförelse inte är representativ för tonläget i den organisation han företräder.

Svante Skoglund (M)

Artikeltaggar

Debatt

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.