Omdömeslöst av Sjökvist

Publicerad:

Replik. Bengt Sjökvist från PRO jämför i en insändare kommunens äldreomsorg med nazisternas bestialiska folkmord. Kort därpå svarar en av mina partivänner, Svante Skoglund, och slår på mycket goda grunder ner på Sjökvists förfärliga liknelse. Bengt Sjökvist skriver då i ytterligare ett svar att han inte alls skäms och får då antas stå fast vid sina ord. PRO:s ledande företrädare i Skövde lever därmed i fast förvissning om att omsorgen i Skövde har mycket gemensamt med Förintelsen, vilket innebär att antingen vet inte Sjökvist ett skvatt om historiens värsta brott mot mänskligheten – det har på något sätt helt gått honom förbi. Eller så lever han i en parallell verklighet här i Skövde, som om här inte finns stora grupper heltidsanställd, kompetent och omtänksam personal på väl utbyggda boenden och i hemtjänsten som dagligen gör ett mycket bra arbete för våra äldre.

Min slutsats är att i detta har Bengt Sjökvist en del gemensamt med vår på låtsas vice statsminister Åsa Romsson (MP), i det att han är vårdslös och omdömeslös med historiska jämförelser. Romsson hade dock vett att ganska omgående be om ursäkt. Sjökvist gör tvärtom.

Magnus Hammar Borsch (M)

ledamot kommunfullmäktige, Skövde

Artikeltaggar

Debatt

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare