Hoppa till huvudinnehållet

Tvångsvård, också?

Publicerad:

PRO-ordföranden Bengt Sjökvist skäms inte över att han jämför Skövdes vård- och omsorgsnämnd med 1930-talets nazister (SLA 26/8 och 28/8). I stället fortsätter han sina omdömeslösa utfall. Nu senast påstår han att kommunen bedriver ”tvångsvård” av äldre i hemmet. Tvångsvård är ett väletablerat begrepp som används om vård av missbrukare och svårt psykiskt sjuka enligt strikt tillämpning av ett antal lagar. Det har lika lite med Skövdes äldreomsorg att göra som nazismen.

Självklart, Sjökvist, ska vi ha en öppen och demokratisk diskussion om hur våra gemensamma resurser används. Men en sådan dialog gynnas inte av grova överdrifter och kränkande jämförelser.

Svante Skoglund (M)

Artikeltaggar

Debatt

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.