Hoppa till huvudinnehållet

Känd florist inspirerade elever

Publicerad:

Nicklas Jensen är en av Sveriges främsta och mest etablerade florister. Under två dagar har eleverna på Skövde Praktiska Gymnasium fått ta del av hans kunskaper. – Det är viktigt att få hit sådana som är etablerade i branschen, säger Elin Nyberg, som är ansvarig för floristprogrammet i Skövde.

I Nicklas Jensen har eleverna en minst sagt kunnig florist att lära sig av. Han har varit med länge i branschen och har erfarenhet från många stora tävlingar. Numera är han dessutom domare och 48-åringen brukar också engageras vid kungliga tillställningar.

  • Floristen Nicklas Jensen ger Elin Björk i årskurs 2 tips när det gäller att binda blommor.
    Floristen Nicklas Jensen ger Elin Björk i årskurs 2 tips när det gäller att binda blommor. Foto: Johan Espefält
  • Det gäller att vara noggrann.
    Det gäller att vara noggrann.
  • Frida Lilja Söndergaard gjorde en brudbukett.
    Frida Lilja Söndergaard gjorde en brudbukett.

– Han är väldigt erkänd inom floristbranschen, konstaterar Elin Nyberg som är glad för att Nicklas spenderar två dagar i Skövde.

– Jätteroligt att få hit honom, det är inspirerande för eleverna och även för mig.

Han kan det mesta som är värt att veta inom området.

– Han har väldigt mycket kunskap i bagaget och är extremt duktig på tekniker och nytänk eftersom han är tävlingsdomare, fortsätter Elin.

Nicklas Jensen tyckte att det var spännande att besöka Skövde.

– Jag är på mycket skolor och det är kul att komma ut och titta på elever som verkligen vill och är hungriga, säger Nicklas.

Det här är första gången som Nicklas Jensen besöker Skövde Praktiska Gymnasium, men tanken är att han ska återkomma.

– Planen är att han ska komma i alla fall en gång om året för att ha en inspirerande föreläsning och hjälpa till att utveckla eleverna, menar Elin Nyberg.

Artikeltaggar

NyheterSkövde kommun

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.