Tiveden Trail utmanar

Publicerad:

Tiveden Trail genomfördes i Granvik för 5:e året i rad. Det var första gången som tävlingen arrangeras i den nystartade klubben OK Tivedens regi.

– Tävlingen fortsätter att växa, i år hade vi 167 anmälningar och 156 startande, att jämföra med 92 förra året, berättar Per Emion.

  • Fredrik Ousbäck.
    Fredrik Ousbäck. Foto: Jörgen Fors
  • Sofia Smedman.
    Sofia Smedman. Foto: Martin Sjölin
  • 156 startande kom till årets upplaga av Tiveden trail.
    156 startande kom till årets upplaga av Tiveden trail. Foto: Martin Sjölin

Tiveden Trail utmanar i kategorin, Sveriges mesta vildmarkslopp. När löparna kommer bort från start och målplatsen vid Granviks vandrarhem så består sträckningen till 100 procent av en vacker vildmarksstig och inte ett spår av civilisation så långt ögat kan nå. Tiveden Trail vill också utmana i kategorin familjära, enkla och trevliga trail-lopp i Sverige.

Utmanande lopp

Tivedenterrängen är utmanande och den längsta klassen mätte 22,45 kilometer vilket motsvarar 5 varv. Segraren i herrklassen Fredrik Ousbäck, IFK Skövde skidklubb fick tiden 1:52:30, och segraren i damklassen Sofia Smedman, Skövde, 2:22:23.

– Detta var nog den mest utmanande bana som jag sprungit. Jag är jättetrött både fysiskt och psykiskt, eftersom stigen är så krävande, över stock och sten upp och ner och i zic zac ibland, så var jag tvungen att koncentrera mig på hur jag skulle springa precis hela tiden, säger Sofia Smedman.

Totalt var det 45 damer och herrar som hade anmält sig till den långa banan.

Det fanns ett enkelt café, hamburgare såldes, publiken kunde värma sig vid elden och plocka blåbär, deltagarna bastade och badade i sjön efter loppet. 

Artikeltaggar

Karlsborgs kommunNyheterSport

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare