Ingen prövning i HD för inbrottstjuvar

Publicerad:

De två män som i våras efter en inbrottsturné i Sverige, bland annat i Skövde, dömdes till fängelse i 2,5 år för elva grova stölder överklagade domen från Skaraborgs tingsrätt.

Hovrätten fastställde tingsrättsdomen men männen, födda 1985 och 1990, var inte nöjda och överklagade till Högsta Domstolen, HD, och sökte prövningstillstånd för ärendet där. Men HD ger dem inget prövningstillstånd, därmed står den tidigare domen fast. De två greps i vintras efter att ha försökt att fly från polisen genom att hoppa i ån i Grästorp. Men vattnet var kallt och de gav upp flyktförsöket. Först häktades de för sex villainbrott. Men utredningen svällde, framför allt eftersom polisen lyckades koppla gods som männen hade till fler villainbrott. En stor mängd stöldgods hittades i en stuga som männen hade hyrt.

 

 

Artikeltaggar

NyheterSkövde kommun

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare