Musikvideo ska integrera ungdomar

Publicerad:

Fritidsgården Flamman har startat ett projekt där en musikvideo ska bli slutprodukten. Men det stora syftet är integration. – Vi tror att kulturen är en bra väg för att föra samman människor, säger projektledaren Mathias Rönningberg.

Målgruppen för projektet är ungdomar mellan 13 och 25 år.

Johannes Lindh (ansvarig för film och koreografier), Nellie Ivarsson (ungdom från Flamman), Moa Gereonsson (ungdomsledare samt mediaansvarig), Rodi Abraham (Ungdomssamordnare i Södra Ryd), Mathias Rönningberg (Projektansvarig från Skövde kommun, Flamman).
Johannes Lindh (ansvarig för film och koreografier), Nellie Ivarsson (ungdom från Flamman), Moa Gereonsson (ungdomsledare samt mediaansvarig), Rodi Abraham (Ungdomssamordnare i Södra Ryd), Mathias Rönningberg (Projektansvarig från Skövde kommun, Flamman). Foto: Privat

– Grundidén är att förändra bilden av Södra Ryd som i dagsläget är väldigt negativ. Vi vill få bort den bilden och då tror vi kulturen och det här musikvideoprojektet är en bra väg, säger Mathias Rönningberg.

Förhoppningen är att man ska få ungdomar från olika delar av Skövde att mötas.

– Det handlar om människor och grupper som till vardags inte träffas.

Hur ska de mötena skapas?

– Bland annat genom att vi involverar vi andra aktörer inom kultur- och fritidslivet och att vissa av aktiviteterna kommer att flyttas till andra delar än Ryd.

Många delar

Projektets slutprodukt är alltså en musikvideo som ungdomarna ska figurera i och jobba med. Texten till låten som ska skrivas ska influeras av just ungdomarnas upplevelser av Södra Ryd.

Men projektet är tänkt att innehålla betydligt fler delar än musikvideon.

– Det kommer att vara dans-workshops, studieresor, segelflyg och olika naturprojekt och mycket mycket annat. Vi ser egentliga inga begränsningar för det här utan bara möjligheter, säger Rönningberg.

Leva vidare

En arbetsgrupp på sju personer är tillsatt och projektet bekostas bland annat med pengar från Migrationsrådet i Skövde kommun.

Den första aktiviteten blir en dans-workshop på Nyeport i början av januari. Musikvideon ska sedan vara färdig senast i juli.

– Sen är ju tanken att när låten är färdig ska det leda till nya verksamheter och möten.

Artikeltaggar

NyheterSkövde kommun

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare