Hoppa till huvudinnehållet

Jazzigt runt om i staden

Publicerad:

Föreningen Tibro Jazz bjöd även i år på ett innehållsrikt utbud av musik till sin publik.

– Vi inviger årets jazzfestival här på Inredia och hoppas på en underhållande eftermiddag och kväll. Samtidigt vill jag hälsa er alla hjärtligt välkomna till konserterna och ett stort välkommen till premiärbandet Jazzitch från Skövde, sade Jan-Olof Gustavsson från Tibro Jazz och därmed startade festivalen.

 • Mobile Mama Jazzband spelade på Ingelsby under året upplaga av jazzfestivale.
  Mobile Mama Jazzband spelade på Ingelsby under året upplaga av jazzfestivale. Foto: Elof Johansson
 • Publiken kunde njuta av mat och musik samtidigt.
  Publiken kunde njuta av mat och musik samtidigt.
 • De var fullsatt på Vintergatan.
  De var fullsatt på Vintergatan.
 • Tibro Lions serverade en grilltallrik.
  Tibro Lions serverade en grilltallrik.

Positiv musik

Publiken kom tidigt till restaurangen, en del för att äta och andra för att försäkra sig om en plats för att lyssna på Jazzitch, ett band som spelat ihop i sex år. De spelade en blandning av swing, jazz och blues en glad positiv musik som sångerskan i bandet Lina Warnby sjöng till. Medlemmarna i bandet var mycket samspelta och Linas sång lyfte verkligen musiken.

– Varje år kommer vi till Tibro för att lyssna på den fina musiken som det bjuds på, sade Kerstin Meyer och Gunnel Ekfelt från Mariestad.

Fullsatt

Konserten på Vintergatan fyllde lokalen när Red Wing Jazz Band från Göteborg bjöd på New Orleansmusik med sin speciella tolkning. Efter paus gjorde Gwyn Green från Wales på trumpet ett bejublat inhopp vilket ytterligare höjde nivån.

Den sista konserten var förlagd till trädgården på Ingelsby Gård utanför Tibro, som ägarna välvilligt ställde till förfogande. Mobile Mama Jazzband, med mycket blåsinstrument, spelade en svängig musik från 30- och 40-talet, det var gamla goda låtar som de spelade med glimten i ögat. Publiken uppskattade konserten med att applådera länge och väl.

400 besökare

För de som var sugna på något ätbart serverade Tibro Lions en grilltallrik med potatissallad och grönsaker, den som gillade våfflor till kaffet kunde ta det i pausen som efterrätt. Totalt besökte cirka 400 personer de tre konserterna, vilket arrangörerna var ganska nöjda med.

Artikeltaggar

NyheterTibro kommun

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.