Hoppa till huvudinnehållet

Höstfest på Stora torget

Publicerad:

Höstmånadens andra dag bjöd på ett perfekt väder för aktiviteterna på Stora torget när Tibro Handel arrangerade årets höstfest.

Redan klockan 10 när affärerna öppnade var aktiviteterna i full gång på torget med försäljare av allehanda slag. Det gick att köpa mössor, honung, stickade alster grönsaker och mycket mera. 

 • Karl Axelsson vill bli brandman.
  Karl Axelsson vill bli brandman. Foto: Elof Johansson
 • Årets Tibrobo Ulf Pettersson framför publiken på Stora Torget.
  Årets Tibrobo Ulf Pettersson framför publiken på Stora Torget.
 • Cockey´s Bill´s & the Missing Link.
  Cockey´s Bill´s & the Missing Link.
 • Isa Sjöberg ville bli en Hello Kitty.
  Isa Sjöberg ville bli en Hello Kitty.

Blåbandet hade ordnat med en hoppborg som var populär bland barnen, ansiktsmålning hade de också på programmet, så det gick omkring många barn med fantasifulla målningar i ansiktet. Stenåsarn med sina brandbilar kunde räkna in många intresserade personer som hade mycket frågor om bland annat en Rolls Roys som gått som befälsbil i Stockholms brandförsvar.

Ett annat populärt inslag var förskolornas konstverk som var uppsatta i tältet, som besökarna kunde rösta på. Den tävlingen vann Kullerbyttans förskola och för det fick de 1000 kronor till skolan.

Musik

Mycket hände från scenen under hela tiden med Towe Lindblom som duktig konferencier, som även sjöng några finstämda låtar. Ett inslag som drog mycket applåder var när Cockey´s Bill´s & the Missing Link spelade allt från tidigt 60 tal till nutid på ett medryckande sätt, de är också en del av komikergruppen ”Kass Humor”.

Dagens höjdpunkt som alla väntade på, var att få veta vem som skulle bli årets Tibrobo. Många olika gissningar hördes från de som var samlade på torget. När så resultatet blev känt att det var Ulf Pettersson som blivit utsedd hördes ett ”rätt val” från många av de som var där. Motiveringen från juryn var: Ulf har i många år aktivt jobbat med att underhålla de äldre i Tibro, främst på Äldrecentrum. Han spelar musik, har musikquiz och är en glädjespridare av stora mått.

Artikeltaggar

NyheterTibro kommun

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.