Bokdebut för Skövdebo

Publicerad:

Boken med titeln ”Den blomstertid nu kommer” har låtit vänta på sig. Maria Richardsson började skriva på den för över tio år sedan. Nu är boken färdig. –Det känns jättekul, säger den debuterande författaren.

Maria Richardsson började skriva berättelser redan när hon gick i högstadiet på Vasaskolan i Skövde. Hennes stora intresse har alltid varit att skriva.

Maria Richardsson har redan fått sin första positiva recension på en bokblogg.
Maria Richardsson har redan fått sin första positiva recension på en bokblogg. Foto: Roland Svensson

Under 2006 började en idé till en bok formas och ett 70-tal sidor hann hon få ihop.

– Jag började skriva under min mammaledighet på den tiden och sedan kom livet att ta hand om. Då hann jag inte skriva och sedan blev det arbete på heltid. Men sedan bestämde jag och min man att det bästa var att schemalägga mitt skrivande, berättar Maria Richardsson.

Hon är född 1971 och handlingen i boken är förlagd till tiden för hennes skolgång i högstadiet under mitten på 1980-talet.

– Men boken är absolut inte självbiografisk. Vissa scener har jag ju upplevt själv men många har jag tänkt ut, det är kul att bara jag vet vad som sant eller vad som är påhittat, säger Maria.

Tonårstjejer

Handlingen i Den blomstertid nu kommer rör sig under sista året i nian och handlar om fyra skoltjejer.

Tonårstjejerna Anna, Linda, Sofi och Sussi kämpar på med att försöka få ordning på sin tillvaro som tonåringar. Ibland möts de av en oförstående vuxenvärld.

Förlaget Lindskogs nappade på bokmanuset och under fredagen var boksläpp på Stadsbiblioteket i Skövde. Boken vänder sig främst till unga vuxna men Maria Richardsson hoppas att många vuxna också vill läsa boken.

– Det kan poppa upp minnen från tonårstiden som man glömt, man ser inte saker alltid när man är mitt i det, säger Maria. Nu ligger boken i alla fall klar och det känns jättebra och häftigt.

Artikeltaggar

NyheterSkövde kommun

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare