Hoppa till huvudinnehållet

Stort intresse för franchise

Publicerad:

Många i Skövde är intresserade av att bli franchisetagare, och på onsdagskvällen fick de mer information om företagsformen.

Skövde kommuns näringslivsenhet hade bjudit in Franchisetorget som nu är ute på en turné till 30 städer runt om i landet.

Anders Svensson från Franchisetorget.
Anders Svensson från Franchisetorget. Foto: Anna Warner

Att driva företag

I går kväll gästade Ramona Byrö, Anna Janveden och Anders Svensson Portalen där ett 80-tal personer hade samlats för att lyssna.

De flesta hade kommit dit för att få information om vad det innebär att vara franchisetagare, och det fanns även franchisegivare och redan etablerade franchisetagare på plats.

Under kvällen gick representanterna från Franchisetorget igenom hur det fungerar att driva ett franchiseföretag, vilket stöd och utbildning man får, och vilka avgifter man betalar.

Hyr en idé

Anders Svensson gav exempel på ett antal kända franchiseföretag, och pratade om likheter och skillnader.

– Det här handlar om att driva sitt eget företag, och hyra någon annans idé. Någon har startat företaget och bevisat att det funkar, och då handlar det som franchisetagare om att upprepa samma sak gång, på gång, på gång.

Anders Svensson poängterade även att det finns mer eller mindre styrning när det gäller verksamheten i de drygt 700 franchisekedjor som finns i Sverige.

Många orter

Franchisetorget startade 2009 och samlade då franchisegivare, och informerade franchisetagare, på Eget företag-mässan i Stockholm. I dag arrangerar företaget i stället informationskvällar, och under den här turnén besöker de, förutom Skövde, bland annat Helsingborg, Norrköping, Växjö och Sundsvall.

Artikeltaggar

EkonomiNyheter

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.