Hoppa till huvudinnehållet

Öppet hus hos Montessoriskolan

Publicerad:

Skövde Montessori firar 40 år i år. Under lördagen var det öppet hus med många olika aktiviteter för skolans elever och deras anhöriga som kommit dit.

Det hölls tal, såldes fika och ordnades tipspromenad. Dörrarna stod öppna och det var bara för besökarna att ta en titt in i lokalerna.

  • Ordförande Sofie Olsson och rektor Herman Johnsson fanns på plats.
    Ordförande Sofie Olsson och rektor Herman Johnsson fanns på plats.
  • Johan Tideskog med dottern Liv besökte storasysterns skola.
    Johan Tideskog med dottern Liv besökte storasysterns skola.

Visade runt

Många av skolans barn fanns på plats och var ivriga att visa sina anhöriga var de brukar hålla till under sin tid i skolan.

Bland annat fanns Johan Tideskog på plats, förälder till ett av barnen som går på skolan. Han såg till att få i sig lite godsaker i magen med ena dottern Liv.

– Det är storasystern till Liv som går här. Vi är jättenöjda med skolan, hon började inför den här terminen och trivs väldigt bra, sa han.

Även skolans rektor Herman Johnsson och Skövde Montessoris ordförande Sofie Olsson fanns på plats under dagen.

Vad säger ni om 40 år?

– Det är ganska häftigt. Jag tror vi är rätt så unika att driva en skola som ekonomisk förening och föräldrakooperativ, sa Sofie.

– Ja, det här är bästa arbetsplatsen jag har arbetat på. Det är lugnt och personaltätt, det är lättare för personalen att ha färre barn, men också bättre för barnen, sa Herman.

Skattkista

Barnen hade skrivit hälsningar som de lade i en skattkista. Den låstes och ska öppnas igen om tio år.

Artikeltaggar

NyheterSkövde kommun

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.