Hoppa till huvudinnehållet

Privatlivet är digitaliserat

Publicerad:

Internet, Facebook, betalkort och mobilen är exempel på hur man läcker information. Vilka risker finns när privatlivet digitaliseras. Om det berättar Oskar MacGregor om vid en föreläsning på högskolan.

Är du rädd att storebror ser dig, eller bejakar du teknikutvecklingen? Det är frågor som Oskar MacGregor, lektor i kognitiv neuroveteskap vid Högskolan i Skövde, kan bena ut vid sin föreläsning på torsdag.

Oskar MacGregor föreläser.
Oskar MacGregor föreläser. Foto: Högskolan

– Ditt agerande på Internet loggas och sparas i sökmotorernas databaser. Företagen bakom tjänsterna på nätet använder informationen för att bland annat rikta annonser som är skräddarsydda för att tilltala just dig.

– Det viktigaste i nuläget, med tanke på hur hisnande fort teknikutvecklingen går, det är att vi börjar prata mer om detta i olika offentliga sammanhang. Det är en oerhört viktig fråga, säger han i pressmeddelande.

Artikeltaggar

NyheterSkövde kommun

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.