Bortkastade skattekronor

Insändare
PUBLICERAD:
Hur kan det vara möjligt att kommunen slängt bort nästan 1,5 miljoner av våra skattekronor på i stort sett ingenting, undrar insändarskribenten.
Foto: Henrik Montgomery/TT

I Uppdrag granskning den 10/10 avslöjas hur Sveriges kommuners inköpspersonal hanterar våra skattekronor. Skövde kommun som sällan får några större rubriker i media har nu fått sin önskan uppfylld men kanske inte på det sätt de vill ihågkommas därför att kommunen slängt bort nästan 1,5 miljoner av våra skattekronor på i stort sett ingenting. Hur kan det vara möjligt, för det går inte riktigt att förstå, är de som är skyldiga till dessa ekonomiska övergrepp mutade eller satta under utpressning? För så jäkla korkade kan de väl inte vara eller?

Jag kräver att kommunen går till botten med dessa bluffaffärer och efter utredning presenterar en utförlig redogörelse i SLA om hur det har gått till.

Med detta i åtanke får vi tyvärr en annan förståelse för varför Skövde kommun ligger i det absolut bottenträsket vad det gäller skolans värld och nästan lika illa är det inom vårdsektorerna. Dessvärre är dessa avslöjanden förmodligen bara toppen av isberget vad det gäller misshushållningen av kommunernas skattemedel.

Kent Rohdin

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.