Hoppa till huvudinnehållet

Bygglov för LSS-boende i Hentorp

Publicerad:
Claesborgs gamla förskola ska rivas och ge plats åt ett nytt gruppboende.
Claesborgs gamla förskola ska rivas och ge plats åt ett nytt gruppboende.

Byggnadsnämnden ger kommunen lov att riva Claesborgs gamla förskola och samtidigt bygglov för ett nytt gruppboende på samma plats.

Den gamla förskolebyggnaden har tagits ur bruk sedan Claesborgs nya förskola invigdes och nu får kommunen lov att riva de gamla byggnaderna. Byggnadsnämnden har beviljat rivningslov och även bygglov för den nya byggnaden som ska innehålla lägenheter för gruppbostäder avsedda för vuxna med behov av särskild service enligt socialtjänstlagen.

Byggnaden uppförs i ett plan med träfasad i ljusgrått och tjärnbrunt och med takmaterial i svart papp. Enligt detaljplanen är fastigheten avsedd för allmänt ändamål, vilket innebär verksamheter där kommun eller stat är huvudman.

Artikeltaggar

Bostad och byggenByggnadsnämndenHentorpSektor vård och omsorg

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.