• idag
  30 maj
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  31 maj
  21°
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  25°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  25°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  23°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Allsång hos PRO Karlsborg

Läsarnas
PUBLICERAD:
Eva & Kvintetten spelade och sjung välkända låtar så det blev allsång.
Foto: Martin Grudemo

PRO i Karlsborg har haft månadsmöte i Strandskolans matsal. Ordförande Roine Larsson hälsade välkommen och nästa inslag var de skönsjungande Eva & Kvintetten från Skövde. Medverkande är Eva som sjunger och spelar dragspel, trummisen Sture, Anna som spelar dragspel, importen från Tyskland Dieter som spelar dragspel och Stig som spelar elbas och elgitarr.

Det var välkända slagdängor så det blev allsång. När de spelade Fågelsången blev det förstås gymnastik och när de spelade Du borde köpa dig en tyrolerhatt åkte givetvis tyrolerhattarna på. När de spelade Storfiskarvalsen visade Eva en pytteliten fisk som hon skulle ge till katten därhemma men Sture hade fångat storgäddan i Vättern vilket var imponerande. När de spelade Ålefiskarns vals tog Sture för säkerhets skull på sig sydvästen och ett regnställ.

Andra välkända låter på repertoaren var Vill ni se en stjärna, Svinstaskär, Näckrosen, Västgötavalsen, I Honolulu, Farmors äppelträ, I den gamla kastanjeallén, Sången till livet, En sång en gång för längese’n, Röda rosor röda läppar, Så gick det till när farfar var ung, Adress Rosenhill, Ett gammalt dragspel och Mitt hem bortom bergen. När de spelade Kufsteiner Lied på tyska blev det duettsång av Eva och Dieter.

Eva och Sture drog var sin rolig historia och när de spelat sista låten blev det varma applåder för det fina framförandet. Det var även välsmakande fika och månadsmötet avslutades med lotteriet.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.