Hoppa till huvudinnehållet

Föreslår digital skärm vid Boulogner

Publicerad:
Förslagsskrivaren vill ha en digital skylt som visar tiden vid Boulognersjön.
Förslagsskrivaren vill ha en digital skylt som visar tiden vid Boulognersjön. Foto: Anna Warner/arkiv

I ett medborgarförslag till kommunen föreslår en Skövdebo att Boulognersjön får en digital skärm som visar tid och aktuell temperatur i luften och vattnet.

Förslagsskrivaren anger taket på toaletten som en lämplig placering, där man kan se klockslag, vatten- och lufttemperatur.

“Vi har badat några gånger i den underbara Boulognersjön, och varje gång blir det diskussion ok hur varmt vattnet är, skriver Skövdebon i förslaget som nu lämnats över till beredning samhällsbyggnad av kommunstyrelsen.

Multisportarena

I ett annat medborgarförslag föreslår en Skövdebo att kommunen uppför en spontanidrottsplats i två steg på grönytan utmed Falköpingsvägen vid Källegården. Här finns i dag stora grönytor men gräset klipps inte i sådan utsträckning att ytan kan användas för fotboll eller brännboll.

En Skövdebo föreslår en multisportarenan liknande den i Karlsborg (bilden), på Källegården.
En Skövdebo föreslår en multisportarenan liknande den i Karlsborg (bilden), på Källegården. Foto: Anneli Malm/arkiv

Skövdebon skriver att det finns ett stort antal barn i Hentorp/Källegården som brinner för sport men att möjligheterna är begränsade. Skövdebon föreslår att gärdet används till en hårdgjord yta (asfalt) för exempelvis inlines, landhockey och basket, samt att en del klipps för 7-mannafotboll. På ytan skulle även en skatepark för skateboard, kickbike och BMX kunna anläggas, tillsammans med en multisportarena för spontanidrott, vilket återfinns i en rad andra kommuner i landet.

Centraliseringen av idrottandet till Lillegården och Billingen gynnar inte spontanidrottandet, skriver Skövdebon som annars uppfattar Skövde som en kommun som generellt satsar på idrottande och friskvård. “Detta förslag skulle kunna vara ett första steg till att göra idrottandet mer tillgängligt och ytterligare utveckla kommunens friskvårdsprofil”, skriver Skövdebon i förslaget som kommunstyrelsen nu remitterar till beredning samhällsbyggnad för beredning i samråd med kultur- och fritid.

Artikeltaggar

BoulognerskogenKällegårdenNyheterSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.