Tekniska föreningen besökte Kråkhults Lantbruks- och Motorsamlingar

Publicerad:
Deltagarna samlade kring fikabordet i en av visningslokalerna.

Tekniska Föreningen Skövde har besökt Kråkhults Lantbruks- och Motorsamlingar norr om Tibro. Ett 40-tal medlemmar hade mött upp och fick en oväntat stor portion nostalgi och teknikhistoria under kvällen. Med början utomhus i snålblåsten, fick vi se ett ryskt flygplan, som är världens största dubbeldäckare, samt lingrävmaskiner och allehanda jordbearbetningsredskap, från förra århundradet.

Därefter gick vi inomhus och ägaren av samlingarna, Per Ola Widerfalk guidade vidare och beskrev maskiner och verksamheter inom lantbruket, på ett engagerat och målande sätt. De stora samlingarna i ett flertal byggnader och lokaler visades, och allt har sin egen historia och sin funktion, i sättet att underlätta arbetet med att framställa mat, från jord till bord. Förutom lantbrukstemat i samlingarna, finns unika motorer, bilar och traktorer, samt en mängd hushållsprylar, från hemmiljöerna förr i tiden. Allt prydligt presenterat, i välordnad och fin miljö.

Under fikapausen visades även vapensamlingen, som omgärdas av en bastant, inbrottssäker stålbur. Samlingarna är så stora, att ytterligare ett besök kan ges innehåll, eftersom det finns ett så stort antal föremål att beskåda.

Artikeltaggar

FamiljLäsarnas

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare