Hoppa till huvudinnehållet

Lokala spelare tog JSM-guld

Publicerad:
Reporter Linus Hellman
Linus Hellman
linus.hellman@sla.se
De lokala förmågorna Rikard Carlsson, Jonatan Toma och Aaron Vandekrol tog nyligen JSM-guld i amerikansk fotboll med Tyresös U19-lag.
De lokala förmågorna Rikard Carlsson, Jonatan Toma och Aaron Vandekrol tog nyligen JSM-guld i amerikansk fotboll med Tyresös U19-lag.

Tyresö Royal Crowns vann U19-finalen mot Örebro Black Knights och tog JSM-guld i amerikansk fotboll.

I guldlaget återfinns den lokala trion Aaron Vandekrol, Rikard Carlsson och Jonatan Toma.

I slutet av oktober avslutades tävlingssäsongen i amerikansk fotboll i Sverige.

Landets två bästa U19-lag gjorde upp om JSM-guldet på Tyresövallen.

Mötte Örebro i finalen

Tyresö Royal Crowns ställdes mot Örebro Black Knights i finalen och det var Tyresö som drog det längsta strået.

I Tyresös guldlag återfinns tre lokala spelare i Rikard Carlsson ifrån Mariestad, Jonatan Toma ifrån Tibro och Aaron Vandekrol (kom nyligen till Sverige ifrån USA) ifrån Skövde som har en bakgrund i Skövde Dukes. Trion kan nu titulera sig svenska mästare på juniorsidan i amerikansk fotboll.

Tyresö har haft en framgångsrik säsong och gick obesegrade genom serien efter att ha haft en betryggande marginal i poängprotokollet i samtliga matcher i år. Finalmotståndaren Örebro hade en enda förlust mot just Tyresö (12–51) inför finalmötet där Tyresö alltså åter stod som segrare. Båda lagen hade en stor mängd spelare med fina meriter från landslag och med potential inför framtiden.

Pallade för trycket

Tyresö pallade för favoritrycket och vann med klara 48–22 även om laget "bara" ledde med 26–15 i halvlek. Effektivt offensivt spel och ett solitt defensivt spel säkrade segern.

Tyresös U19-lag satte därmed punkt på en framgångsrik säsong på bästa sätt inför 853 åskådare på Tyresövallen där alltså tre lokala spelare var med och bidrog till JSM-guldet.

Artikeltaggar

Amerikansk fotboll

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.