Vinprovning hos HjärtLung Skövde

Läsarnas
PUBLICERAD:
Ingvar Kyrkander provsmakar ett vitt vin.

HjärtLung Skövde hade vinprovning under ledning av Ingvar Kyrkander. Denna gång var det Tyskland som gällde. Först fick vi en lektion om de olika vindistrikten i Tyskland. Vi fick se vackra bilder på odlingarna med druvorna som sedan skördas och blir vin av. Fyra viner från olika regioner i Tyskland fick vi testa, två vita och två röda. En del tyckte bäst om det vita vinet och andra tyckte bäst om det röda vinet, smaken är ju olika. Därefter fick vi känna hur vinet smakade till olika charkuterier och ostar, även det från Tyskland.

Senare var det dragning på vinlotteriet. Fyra flaskor vin utlottades, samma som vi druckit under kvällen. Många önskade att nästa vinprovning skulle vara franska viner. Vi avslutade kvällen med kaffe och en god kaka som en av våra medlemmar, Marita, bakat. Ordföranden informerade om kommande verksamhet och tog upp anmälningar till jullunch på Billingehus den 6 december.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.