Hoppa till huvudinnehållet

Rekordstort intresse för Skaraborgscupen

Publicerad:
Reporter Linus Hellman
Linus Hellman
linus.hellman@sla.se
Skövde GF arrangerade Skaraborgscupen i gymnastik i Arena Skövde.
Skövde GF arrangerade Skaraborgscupen i gymnastik i Arena Skövde. Foto: Johan Espefält

Skaraborgscupen i gymnastik avgjordes i Arena Skövde under lördagen med ett rekordstort deltagande. Omkring 300 gymnaster fanns på plats och arrangerande Skövde GF deltog med ungefär 130 gymnaster.

– Det är roligt att arrangera den här tävlingen och i framtiden siktar vi på att även kunna arrangera någon rikstävling, säger tävlingsledaren Anna Wiklund.

Skaraborgscupen arrangerades för första gången 2012 och lördagens tävling var den andra som hölls i Arena Skövde.

Det är de tre klubbarna Skövde GF, Mariestads GK och Tidaholms GS som genomför tävlingen och den här gången var det Skövdeklubbens tur att stå värd för arrangemanget.

300 gymnaster fanns på plats i Arena Skövde.

– Det är rekord vilket är jätteroligt. Vi i Skövde har flest gymnaster på plats. Ungefär 130 gymnaster från vår klubb deltar, säger tävlingsledaren Anna Wiklund ifrån Skövde GF.

Tävling för alla

Syftet med tävlingen är att föreningarnas truppgymnaster ska ges möjlighet att tävla oavsett vilken nivå man befinner sig på.

– Vi har tyckt att vi behöver öva på att tävla och för att kunna tävla får vi åka ganska långt. För att få en tävling där det inte är så allvarligt och det inte gör något om man gör fel så startade vi den här tävlingen. Man bedömer helhetsintrycket på truppen. Om någon gör ett fel ska man bortse ifrån det om hela truppen har gjort ett bra framträdande, berättar Anna Wiklund.

Vad betyder den här tävlingen?

– När vi startade den visste vi inte hur det skulle bli men den har blivit jättestor och den betyder väldigt mycket för våra gymnaster. Många av dem tävlar bara på den här tävlingen varje år. Den är jätteviktig för våra små utövare för att få de att börja tävla och att de ska tycka att det är kul och känna att det inte är så allvarligt att tävla, säger Wiklund.

Skövde GF arrangerade Skaraborgscupen i gymnastik i Arena Skövde. Gymnaster ifrån Skövde GF:s juniortrupp vit syns på bilden.
Skövde GF arrangerade Skaraborgscupen i gymnastik i Arena Skövde. Gymnaster ifrån Skövde GF:s juniortrupp vit syns på bilden. Foto: Johan Espefält

Vill arrangera rikstävling

Ekonomiskt innebär tävlingen ett tillskott till föreningen.

– Det krävs mycket för oss som arrangör men det ger oss också lite klirr i kassan. Det är bra att vi får öva på att arrangera tävlingar. Vi siktar på att arrangera någon rikstävling i framtiden.

Grenarna som stod på programmet var tumbling, trampett och fristående där de två förstnämnda var indelade i tre olika klasser.

Årets tävling blev alltså rekordstor med över 300 gymnaster och 87 grenstarter. Alla deltagare fick medalj och de tre främsta prisades med pokal.

Skövde GF deltog med ungefär 130 gymnaster. Här syns några ifrån juniortrupp vit.
Skövde GF deltog med ungefär 130 gymnaster. Här syns några ifrån juniortrupp vit. Foto: Johan Espefält

Positivt med ny hall

Skövde GF bedriver sin dagliga verksamhet i Billingskolan men ser framemot en flytt.

– Nu verkar det som vi har lyckats att få tillgång till en hall. Det ser ut som att vi kan få använda den planerade hallen som är tänkt att byggas vid Lillegården. Vi behöver verkligen en ny hall för vår verksamhet. Det kommer att bli ett jättelyft för oss. Förhoppningsvis ska vi kunna få igång fler grupper och beta av lite av vår kö. Vi har ungefär 200 gymnaster som står i kö hos oss, säger Anna Wiklund.

– Vi har hållit på i 15 år för att försöka få en hall. Det är ett stort steg och det är nästan ingen i föreningen som har vågat hoppas på det här eller kan ta in att det är sant. Idag har föreningen 500 medlemmar men vi hoppas kunna bli fler, fortsätter hon.

Artikeltaggar

Gymnastik

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.