Hoppa till huvudinnehållet

Niklas Strömstedt tände ljusen i vintermörkret

Publicerad:
 Niklas Strömstedt med band sjöng i julen på stadsteatern.
Niklas Strömstedt med band sjöng i julen på stadsteatern. Foto: Roland Svensson

Ett ljus i mörkret kallar Niklas Strömstedt sin julshow som han just nu turnerar med i landet. Publiken som sökt sig till Stadsteatern bjöds på en vältrimmad popkavalkad blandat med lite jullåtar.

Det var inför en nästan fullsatt salong som Strömstedt och kompani landande sin andra julshow under den landsomfattande turnén som besöker 23 orter. På söndagen kom turen till Skövde

Glatt gäng från Centralskolan i Falköping. Inga Andersson, Hanna Göhlin, Anette Lindman, Eva Augustsson och Eva Gustavsson.
Glatt gäng från Centralskolan i Falköping. Inga Andersson, Hanna Göhlin, Anette Lindman, Eva Augustsson och Eva Gustavsson. Foto: Roland Svensson

Med Niklas Strömstedt i spetsen för sitt fem-manna band fick Skaraborgspubliken lyssna till en riktigt tight och välspelad radda av populära Strömstedt-låtar.

Oslagbara, Jag är förlorad igen, Det har landat en ängel och Om var några av de kända låtarna som fick publiken att jubla.

Niklas Strömstedt tände ljus i vintermörkret.
Niklas Strömstedt tände ljus i vintermörkret. Foto: Roland Svensson

Lite jullåtar spelar man förstås, Jul, strålande jul är en av dem. Flera av de kända melodierna skapade julstämning som radades upp i ett medley tillsammans med kapellmästaren Marika Willstedt och Sara Niklasson. Tänd ett ljus är kanske en av Strömstedts mest kända och spelade låtar.

Martina och Magnus Carlman från Tibro var några av konsertbesökarna.

Martina och Magnus Carlman besökte konserten.
Martina och Magnus Carlman besökte konserten. Foto: Roland Svensson

– Jag gillar hans musik och låtarna väcker många glada minnen från förr, särskilt sången Om, den tycker jag särskilt om, säger Martina.

Sara Classon,till höger, fick konsertpresent av Maria Ahlberg
Sara Classon,till höger, fick konsertpresent av Maria Ahlberg Foto: Roland Svensson

Sara Classon från Skövde fyller år på måndag och födelsedagspresenten från kompisen Maria Ahlberg blev en riktig överraskning.

– Jag fyller 40 år i morgon och nu fick jag konsertbiljetter i present, det ska bli jättekul, säger Sara.

Artikeltaggar

MusikNiklas Strömstedt

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.