• idag
  29 maj
  11°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  30 maj
  20°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  31 maj
  19°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  24°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  25°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Skövdespel på Play My Game

Spel
PUBLICERAD:
Dataspelsbolag på The Game Incubator i Skövde och Göteborg får chansen att visa upp sina produkter under Play My Game. Bilden är från Sweden Game Conference tidigare i år.
Foto: SLA/arkiv
Vilket spel har potential att bli nästa stora succé? Det är en av frågorna som kommer att ställas på nästa veckas spelfest Play My Game som arrangeras av The Game Incubator i Skövde/Göteborg på Lindholmen science park nästa vecka.

Play My Game (“Spela mitt spel”) startades i Skövde av The Game Incubator på Gothia science park för tre år sedan och är ett viktigt evenemang för dataspelsbolag att visa upp sina produkter för folk i branschen, både spel som under utveckling men också färdiga titlar.

- Ett ypperligt tillfälle för spelintresserade personer och investerare att testa lokalproducerade spel som kan slå igenom på marknaden, säger Magnus Ling, projektledare för The Game Incubator i ett pressmeddelande.

Till Play My Game bjuds spelintresserade personer in tillsammans med investerare och andra utvecklare som får möjlighet att testa och snacka spel med bolagen i The Game Incubator.

- Våra team får genom Play My Game värdefull input på sina spel i ett tidigt utvecklingsskede, både av branschkollegor och potentiella konsumenter. Genom att bolagen tar till sig den feedback de får kan det spara dem både tid och pengar i utvecklingsprocessen av sina spel, säger Magnus Ling.

Under årets Play My Game kommer ett tiotal dataspelsbolag från spelinkubatorn visa upp sina spel inom en mängd olika genrer, både för pc och mobil.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.