Film och utlottning hos Karlsborgs Konstförening

Läsarnas
PUBLICERAD:

Karlsborgs Konstförening hade ett par aktiviteter i förra veckan. På måndagskvällen var det Konst på bio, som Konstföreningen visar tillsammans med Biografföreningen och med stöd av Studiefrämjandet.

Filmen om Paul Cézanne lockade ingen stor publik. De som kom var entusiasterna från Karlsborg, Tibro och Hjo. Det blev många lovord.

Filmen fokuserar på post-impressionisten Paul Cézannes porträttkonst. Han var en av de viktigaste europeiska bildkonstnärerna under det sena 1800-talet. Man får ta del av konstnärens brevväxling och följa med till platser där Cézanne bodde och verkade.

På onsdagskvällen var det utlottningskväll på biblioteket med glöggmingel i sedvanlig ordning. I en till sista plats fylld bibliotekslokal lyssnade medlemmarna på konstnär Marita Piela som berättade och visade prov på sitt konstnärskap. Hon målar akvarell och acryl och framhöll bl.a. vikten av att ha ett bra underlag för målningen. Mycket fina djurporträtt fanns med, hon målar hundar, katter och hästar på beställning. Ett inköp röstades fram och det blev en akvarell från St Petersburg.

Avslutningsvis företogs utlottningen av årets inköpta konstverk. Vinnare blev Gunborg Lundkvist, Anders Perströmer, Margareta Fogde, Reinhardt Grosch, Susanne Skeppstedt, Lasse Nilsson, Ingrid Svensson, Irma Johansson och Gunnel Lidman. Vinnarna väljer sina verk i turordning.

Som första aktivitet nästa år aviserades ett besök hos Christer Rapp i Skövde. Han har en imponerande privat konstsamling.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.