Hoppa till huvudinnehållet

Markanvisningar för Ekedal norra

Publicerad:
Skiss över hur Ekedal kommer att utformas norr om Boulognersjön. Kvarteret till höger kommer att bebyggas först.
Skiss över hur Ekedal kommer att utformas norr om Boulognersjön. Kvarteret till höger kommer att bebyggas först. Foto: Skövde kommun

Skövde kommun ingår markanvisningsavtal med Riksbyggen, Peab och Skeppsviken för bostäder på Ekedal Norra.

De tre exploatörerna har haft ett markreservationsavtal med Skövde kommun som löper ut vid årsskiftet. Nu har parterna enats om förutsättningarna för nästa steg i processen och det handlar om markanvisningsavtal för del av fastigheten Ekedal 1 och del av Skövde 5:250.

Klartecken för Ekedal norra

Avtalen reglerar fördelningen av kostnader för olika åtgärder i samband med bland annat avverkning av träd, ledningsflytt och eventuell sanering som kommunen tar ansvar för. Detaljplanen för området, som nyligen har överklagats, tillåter tre L-formade bostadshus från 6 till 10 våningar med parkeringsgarage.

Riksbyggen satsar på seniorbostäder

Enligt avtalen kommer Riksbyggen att starta den första etappen, därefter Peab och sist Skeppsviken. Beräknad tidsram är åtta månader mellan de olika etapperna så att bostäderna kommer ut vid olika tidpunkter.

Kommunens intäkter för markförsäljningen beräknas till 33,4 miljoner kronor.

Artikeltaggar

Bostad och byggenPeabRiksbyggenSkeppsvikenSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.