Ny Icahandlare på Norrmalm

Publicerad:
Ica nära Norrmalm får en ny ägare när Stig Timmerborg slutar och Magnus Friberg tar över. Foto: Anna Warner

För Stig Timmerborg ska det bli skönt att slippa planera, och för Magnus Friberg blir det en dröm som går i uppfyllelse.

Den 1 januari byter Ica nära Norrmalm ägare.

– Var grej har sin tid, och jag kände att det var rätt läge att sälja nu.

Stig Timmerborg har varit Icahandlare på Norrmalm i 21 år, och innan det jobbade han på Ica i Vara, bland annat som butikschef. Den 1 januari lämnar han över Ica nära Norrmalm till Magnus Friberg från Lidköping.

Kul med Ica-Stig

Under sin tid i butiken har Stig fått se antalet kunder öka från 300-400 per dag till 1 200 i snitt dagligen.

– Utvecklingen har gått jättebra. Vi har ett bra läge, med bra parkeringsplats och bra personal. Och vi har anpassat sortimentet efter vad kunderna vill ha.

Sedan 2001 har Ica producerat reklamfilmer med Ica-Stig i huvudrollen, och det har naturligtvis slagit rot hos butikens kunder. Stig blir kallad Ica-Stig varje dag, men han tycker att det är kul.

– Jag har faktiskt haft kunder som har frågat mig vad jag heter på riktigt, skrattar han.

Haft ögonen på butiken

Den nya Icahandlaren, Magnus Friberg, har haft ögonen på butiken under en tid.

– För mig är det en dröm som går i uppfyllelse, att få bli Icahandlare. Jag har varit butikschef i 15 år på Ica kvantum Hjertberg i Lidköping, och jag började jobba där när de öppnade för 28 år sedan.

Magnus föräldrar hade en butik så butiksägandet går i arv. Han har också gått olika utbildningar inom Ica för att vara förberedd. Att just Magnus skulle bli den som tog över Norrmalmsbutiken var ett beslut som fattades inom Ica som sköter hela processen när en butik byter ägare.

Magnus Friberg tycker att det ska bli spännande att utveckla butiken, och Stig Timmerborg tycker att det ska bli skönt att slippa planera så mycket.
Magnus Friberg tycker att det ska bli spännande att utveckla butiken, och Stig Timmerborg tycker att det ska bli skönt att slippa planera så mycket. Foto: Anna Warner

Ingen enmansorkester

– Det ska bli spännande med en ny butik i en annan storlek. Nu ska jag lära känna de 18 anställda och kunderna, och jobba vidare på det som Stig har byggt upp.

– Jag gillar butiken och läget, och jag gillar Skövde.

Magnus vill utveckla butikens sortiment, bland annat med olika måltidslösningar och fler lokala varor. Han känner sig trygg i att personalen har lång erfarenhet och flera har arbetat länge i butiken.

– Det här är ingen enmansorkester utan vi ska utveckla butiken tillsammans.

Ska inte planera

Även Stig kommer att finnas med under en övergångsperiod på två veckor direkt efter årsskiftet. Efter det har han inga planer på vad han ska göra.

– Jag har en gård utanför Vara med bland annat skog, och jag har köpt en sommarstuga. Så jag har sysselsättning. Som Icahandlare planerar man mycket, på både lång och kort sikt, och det ska bli skönt att slippa planerandet.

Artikeltaggar

NäringslivSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare