Avslutning hos Vuxenutbildningen

Läsarnas
PUBLICERAD:

I fredags, 20 december, hade eleverna vid Vård- och omsorgsutbildningen på Vuxenutbildningen i Skövde avslutning! De har läst vård- och omsorgsämnen under 3-4 terminer och får nu betyg och ett Vård- och omsorgscollegediplom som bevis på avklarade studier.

Vuxenutbildningen tillhör Vård- och omsorgscollege som är en certifierad samverkan mellan arbetsgivare, fackliga organisationer och utbildningar. Samverkan finns på lokal och regional nivå, och utgår från tio kvalitetskriterier. Utbildningen motsvarar Vård- och omsorgsprogrammets programgemensamma kurser och kurser ur programfördjupningen. Målet för hela utbildningen är att ge en yrkesmässig kompetens för arbete inom vård- och omsorg, t ex som undersköterska, boende- och arbetshandledare, personlig assistent eller stödassistent. I flera av kurserna har det ingått arbetsplatsförlagt lärande (APL) på olika arbetsplatser inom vård och omsorg.

Ett 75-tal elever som representerar östra Skaraborg är nu klara! De flesta har redan timanställningar och vikariat men kan nu få tillsvidareanställningar. Skolan bjöd på smörgåstårta under trevlig samvaro med inslag av tal och sång. Alla önskades varmt lycka till med arbete och/eller fortsatta studier.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.