Final i Lussedubbeln

Läsarnas
PUBLICERAD:
Från vänster: Stenstorps boule 3:a, PRO Skövde 1:a, Valstad 2:a.
Foto: Arne Törnqvist

Sjuttio lag var anmälda till Lussedubbeln med två deltagare i varje. Fyra omgångar spelades under fyra dagar där de fem bästa lagen från varje omgång gick till final. Dessa tjugo lag möttes sedan, dag fem, i en rafflande final där slutlig segrare blev PRO Skövde med Leif Johansson och Dorothy Johansson. De vann samliga fem matcher i finalen med två poängs marginal till Valstads Kjell Johansson och Björn Berg med fyra vunna och en slutlig andra plats. På tredje plats med sju poäng kom Albin och Hampus Karlén Stenstorps bouleclub. På fjärde plats kom Alf Gustavsson och Lars Nilsson PRO Herrljunga och på femte plats Göran och Vivianne Axelsson Stenstorps bouleclub båda med sju poäng. Målskillnaden för de tre lagen fick vara avgörande. Slutligen på en sjätteplats kom ett lag från Stenstorps bouleclub, Hans Lindqvist och Jan-Erik Karlsson.

Tävlingsarrangör för Lussedubbeln var Hans Lindqvist, Stenstorps bouleclub. En välarrangerad tävling som blev en succé, där alla deltagare bidrog till en god stämning. På finaldagen var K-G Ahl tävlingsledare tillika mätdomare, i sekretariatet Seppo Metso och Kerstin Belfrage. Kioskansvarige Stig Göthberg hade fullt upp hela veckan. Han såg till så att det alltid fanns kaffe och korv till sugna spelare.

Boulealliansens ordförande Jan-Erik Karlsson avslutade den fem dagar långa tävlingen med att förrätta prisutdelning i form av penninggåvor till de sex första vinnande lagen.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.