Julvisafton hos Visvännerna

Läsarnas
PUBLICERAD:

Enligt traditionen avslutar Visvännerna varje år med en lite speciell Julvisafton med landgång, pepparkaka, julsånger och lucia. I år samlades föreningen den 12 december på Lilla Park och det blev en mycket trevlig föreställning med fullsatt salong. Kvällens värdar makarna Eva och Sten-Erik Häljestam hade ordnat ett mycket bra program. Sten-Erik körde omgående igång med Knalle-Juls vals och sedan blev det julsånger, dikter, allsång m.m.

Efter halva kvällen avbröts underhållningen med att den duktiga kökspersonalen serverade en stor, fin landgång och därefter kaffe med pepparkaka. Landgångarna hade några frivilliga under ledning av kökspersonalen tillverkat under dagen. Efter kaffet kom 19 välsjungande elever med lucia från Hjo Folkhögskola in och framförde en förnämlig luciatablå som fick välförtjänta applåder.

Efter lucia blev det dragning på ”årorna” med vinstutdelning. Många fina vinster var skänkta eller sponsrade av medlemmar och företag. Eva framförde en känslosam och fin sång och en förkortad version av dikten ”Tomten”. Sedan samlades alla medverkande på scenen och kvällen avslutades med att alla sjöng Stilla natt.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.