Hoppa till huvudinnehållet

Spännande till sista sidan

Publicerad:

En högre rättvisa

Hjorth Rosenfeldt

Norstedts

Flera våldtäkter skakar Uppsala. Gärningsmannen söver sina offer med hjälp av en spruta sömnmedel och trär en säck över deras huvuden innan övergreppet fullbordas. Nu måste polisen arbeta snabbt för att förhindra fler våldtäkter, men spåren är få och de ser ingen direkt koppling mellan fallen.

Det här är sjätte boken om gänget i riksmordkommissionen, och deckarduon håller fortsatt hög klass. Förutom själva fallet får läsaren fortsätta att följa polisernas privatliv och karaktärerna utvecklas allt mer för varje bok. Det är ett klart plus att författarna lägger stor vikt vid de berättelserna.

Själva fallet knyter de ihop på ett mycket sofistikerat sätt och boken är spännande till sista sidan. När det gäller polisernas väl och ve lämnas dörren vidöppen för en fortsättning av serien. Det ser jag redan fram emot!

Artikeltaggar

Litteratur

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.