Strömavbrott och störningar i trafiken

Trafik
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Tusentals skaraborgare har drabbats av strömavbrott under tisdagskvällen och natten mot onsdagen. Träd som fallit över vägarna ställer till problem i trafiken.

På flera ställen i Skaraborg har träd blåst omkull och blockerar vägen. Exempelvis är väg 49 mellan Karlsborg och Tibro drabbats av detta. Även på väg 195 söder om Hjo och på väg 202, precis utanför Mariestad har träd hamnat över vägen.

Vid Våmb skedde under natten en trafikolycka i samband med ett träd som har fallit över vägen. Det är oklart om de två bilarna som var inblandade i olyckan körde in trädet, eller om trädet föll på fordonen. Ingen person har skadats i olyckan, enligt polisen.

Ungefär 2600 Elleviokunder var utan ström under natten mot onsdagen. Strax innan klockan 03 uppgav företaget att 1625 kunder är fortsatt berörda.

Kunderna finns i såväl Skövde som i Mariestad, Karlsborg, Töreboda och Gullspångs kommuner.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.