Lina målskytt mot Ryssland

Ishockey
PUBLICERAD:
Lina Ljungblom gjorde mål mot Ryssland.
Foto: Johan Espefält
De svenska hockeydamerna i U18-VM i japanska Obihiro förlorade även den andra gruppspelsmatchen. Nu mot Ryssland med 3-5. I helgen föll laget mot Kanada med 1-2.

Jämna matcher för Sverige med Skövdes Lina Ljungblom i laget. Lina som kvitterade till 2-2 i början av den tredje perioden. Det stod även 3-3 innan ryskorna kunde avgöra med två mål i slutet av matchen.

Nu väntar USA på onsdag i den sista gruppspelsmatchen.

Notabelt är att då Sverige spelar i gruppen med de fyra högst rankade lagen innebär det att laget är garanterat att få spela kvartsfinal oavsett hur det går mot USA.

Så trots förlusterna visar de svenska tjejerna att de matcher de bästa lagen väl, än lever hoppet om en medalj för Ljungblom och laget. Sverige tog silver vid förra årets mästerskap som då avgjordes i Ryssland.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.