Tibro AIK cupsegrare i Töreboda

Futsal
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Tibro AIK vann Dinacupen i Töreboda.
Efter tre dagars futsalspel så stod Tibro AIK som segrare i Dinacupen som spelades i Töreboda.

Totalt var det 24 lag som ställde upp i turneringen. Efter gruppspel på fredag och lördag var det dags för slutspel under söndagen.

Skövde United, förra årets segrare IFK Värsås hade tillsammans med Fagersanna IF, Mariestads BK, Finnerödja, arrangerande Moholms SK samt Tibro AIK och IFK Hjo gått vidare till kvartsfinal.

Muhammed Ribo och Daniel Betyo stod för målen i finalen mot IFK Hjo.

IFK Hjo gjorde processen kort mot Finnerödja och vann med klara 5-0 i semifinalen. Jämnare var det i den andra semifinalen mellan Tibro och MBK, där det var oavgjort efter fulltid, men Tibro vann den jämna matchen efter straffar.

I finalen började IFK Hjo bäst, men Tibro jobbade sig in i matchen och lyckades till slut vinna med 2-0. Tibro uppträde stabilt spel och visade en fin inställning genom hela turneringen, bara tre insläppta mål på sju matcher vittnar om bra målvaktsspel och ett stabilt försvarsspel.

I finalen stod Daniel Betyo och Muhammed Ribo för Tibros mål.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.