Gamla “örhängen” hos SPF Tibro

Läsarnas
PUBLICERAD:
Foto: Sture Doverfors

SPF Seniorerna i Tibros ordförande Bengt Edman hälsade alla välkomna till årets första medlemsmöte tisdagen den 8 januari. Föreningen fortsätter hela tiden att öka sitt medlemsantal och december månad var inget undantag – sex nya medlemmar har tillkommit.

Britt Arthursson, synskadad sedan barndomen och sedan många år helt blind, gästade SPF Seniorerna i Tibro denna eftermiddag. Britt kom tillsammans med sin ledarhund. Hon representerade Synskadades riksförbund och berättade om verksamheten både inom förbundet och om lokalföreningen HjoTiBorg.

Därefter dök Perra Ljungberg upp med sin trio och skönsjungande Mathilda Eklund: "Vi är en trio som hyser stor kärlek till gamla 'örhängen' från 30-40-talen. Ulla Billquist och Alice Babs är två stora namn från den här tiden och hör till de mest spelade grammofonartisterna. Vi har fastnat lite extra för just dem."

Mathilda var tidstypiskt klädd - ända ner till tårna - och under programmets gång rullade ett bildspel med svartvita bilder från 40-50 talet, allt för att få oss in i tidsandan.

Gruppen framförde många välkända schlagers och även en hel del ganska okända låtar, som alla passade Mathilda med en röst à la Billquist. Allt blandades med trivsamt mellansnack och kulturhistoria från tiden det begav sig.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.