Hoppa till huvudinnehållet

Amer Ibrahimovic ansluter till SAIK

Publicerad:
Amer Ibrahimovic byter Skövdeklubb och har kritat på för två säsonger i Skövde AIK.
Amer Ibrahimovic byter Skövdeklubb och har kritat på för två säsonger i Skövde AIK. Foto: Erica Augustsson

Det har varit på tapeten länge och på måndagskvällen blev det till slut klart. Amer Ibrahimovic är klar för spel i Skövde AIK de närmaste två säsongerna.

20-åringen har IFK Skövde FK som moderklubb och har alltid tillhört den blåvita föreningen. Men nu blir det annat när Amer Ibrahimovic är klar för Skövde AIK i division 1.

– Det var dags nu och det känns väldigt bra. Jag vill utvecklas ännu mer som spelare och försöka ta mig så långt jag kan, säger han på måndagskvällen efter att precis ha kritat på för två år i SAIK.

Skövde AIK visar intresse för Amer Ibrahimovic

Redan 2016 började det pratas om en övergång från IFK Skövde till Skövde AIK, men det var först nu som det hela gick i lås.

– Jag har väntat på det här, framför allt att få träna fotboll och slippa köra på egen hand som jag har gjort sedan säsongens tog slut med IFK, säger SAIK:s nyförvärv.

Strinds assisterande presenterades i SAIK-stugan

På tisdagen gör Ibrahimovic sin första träning med sin nya klubb, och framåt ser han ljust på det som väntar.

– Jag hoppas framför allt kunna ta en startplats. Det är mitt mål. Sedan hoppas jag kunna bevisa för både Stefan (Strind, huvudtränare), Jacob (Lindroth, assisterande) och alla runt om i klubben att de ska tro på mig som spelare, säger 20-åringen.

– Att Amer är klar är fantastiskt för vår del. Han är en ung och lovande fotbollsspelare som vi hoppas kunna utbilda ännu mer här nu, säger SAIK:s huvudtränare Stefan Strind.

Räknar med tuff säsong

Under 2018 noterades Ibrahimovic för 13 mål i IFK:s tröja i mellersta Götalands division 3-serie. Nu väntar division 1 och där är förhoppningen att fortsätta på samma spår.

– Jag hoppas förstås kunna bidra med en del poäng i Skövde AIK och fylla ut lite tomrum efter Bilos (Yonakhir) som gjorde en del poäng 2018. Det kommer bli en tuff säsong, men jag är säker på att vi kommer klara det, säger Ibrahimovic som är SAIK:s tredje nyförvärv.

Sedan tidigare har Adam Wolak och Mikael Mörk anslutit till Skövde AIK som i dagsläget har 19 spelare klara till kommande säsong.

Artikeltaggar

Amer IbrahimovicFotbollSkövde AIK

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.