Inte mycket att vara stolt över!

Debatt
PUBLICERAD:
Vad är det egentligen Ulrika Heie (C) har stoppat, frågar sig Thomas Morell (SD).
Foto: Anita Enocksson
Replik. I en debattartikel i SLA 24/1 säger sig Ulrika Heie (Carlsson) vara stolt över att hon under bildandet av en ny regering varit delaktig i att stoppa extremismen.

Men handen på hjärtat, vad är det du egentligen har stoppat?

Granskar man de 73 punkter som ligger till grund för överenskommelsen är det sannerligen inte mycket att vara stolt över, det mesta begravs i olika former av utredningar. Under tiden fortsätter den negativa trend vi ser gällande kriminalitet, där har ni definitivt inte satt in några skarpa förslag!

Ser man till satsningarna inom rättsväsendet kan man inte bli annat än mörkrädd! Under punkt 69 återfinner man två mycket korta meningar – det är allt!

Men hallå, har ni ingen kontakt med verkligheten? Några timmar innan dessa rader skrivs hade huvudskyddsombudet hos gränspolisen tagit kontakt med justitiedepartementet eftersom gränspolisen inte klarar av att upprätthålla den inre gränskontrollen.

Inte nog med det, under 2018 hade vi 44 dödsskjutningar i Sverige och inget talar för att det kommer att minska. Natten till idag (torsdag) inträffade ytterligare en dödsskjutning, den här gången i Umeå. När det gäller handgranatsdetonationer har Sverige ett föga smickrande rekord, ty inget annat land på jordens yta har under fredstid haft så många handgranatsdetonationer.

23 särskilt utsatta områden i Sverige har enligt polisens egen utredning, alternativ rättskipning. Vad är då det, kanske någon undrar? Jo det är när buset agerar polis, åklagare, domare och bödel på en och samma gång! Ett allvarligare hot mot vår demokrati och rättsstat är svårt att se.

Antalet anmälda våldtäkter har aldrig tidigare varit så stort som det är nu och det är en synnerligen allvarlig situation för kvinnor!

Lämnar vi rättsfrågorna för ett ögonblick och tittar på andra viktiga områden, kan vi bara nämna skola, äldrevård, sjukvård, försvar, vägunderhåll, järnvägsunderhåll och människors möjlighet att bo och verka i hela landet. Utrymmet i tidningen möjliggör inte att bemöta detta i detalj, tyvärr. Dock kan det enkelt konstateras att det mesta av de viktiga satsningarna inom ovan upptagna områden hamnar i någon form av utredning, eller har ett planerat införande under nästa mandatperiod.

Det skall i ärlighetens namn sägas, att allt i den här uppgörelsen inte är dåligt, det finns det som är bra också. Tyvärr väger svagheterna tyngre än det som är positivt!

Vi Sverigedemokrater har i vår budget och de motioner som lämnats till riksdagen förslag till förbättringar för äldre, skola, sjukvård och inte minst rättsväsendet. I våra förslag ger vi också människor möjlighet att kunna välja om de vill bo i Varola, Skövde eller Stockholm. Det är dessa förslag som Ulrika Heie (Carlsson) kallar för extrema och säger sig vara stolt över att hon stoppat, mycket märkligt!

Thomas Morell

riksdagsledamot, Sverigedemokraterna

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.