Hoppa till huvudinnehållet

Kristoffersson imponerade

Publicerad:
Johan Kristoffersson i sin VW Polo R5.
Johan Kristoffersson i sin VW Polo R5. Foto: Jonny Persson

För de som hade bäst fart på grejorna så blev det en härlig uppgörelse om totalsegern. Kampen i Mekonomen-Bergslagsrallyt stod som väntat mellan Arvikas Johan Kristoffersson och Ilsbos Patrik Flodin.

Kristoffersson är dubbel världsmästare i rallycross och vinnare i STCC ifjol, men bara B-förare och ännu ganska orutinerad inom rally. Utan några som helst misstag tog Johan Kristoffersson hem totalsegern.

Hjo MK:s okände guldmedaljör

Flodin ledde med 3,5 sek efter två sträckor, men sedan tog Kristoffersson över med sin VW Polo R5 och vann med 10,5 sek. Detta efter en härlig sekundjakt på åtta sträckor och totalt 14 mil. Fjolårsmästaren Martin Berglund försökte hänga med i tempot, slutade trea och fick se sig slagen med 39 sekunder.

Artikeltaggar

Rally

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.