Stressig lunch för IM-elever

Publicerad:
IM-eleverna äter i restaurang Karlavagnen vid Äldrecentrum och berömmer maten. Men det är stressigt att ta sig fram och tillbaka mellan Fågelviksskolan och centrum på lunchrasten. Foto: Anita Enocksson

För någon vecka sedan hade SLA en insändare om skolmaten för ett 60-tal elever som går på Introduktionsprogrammet, IM, på Fågelviksskolan. Från 2019 är matsalen på Fågelvik stängd och eleverna hänvisas till kommunens matsal Karlavagnen i centrum. En promenad på en kvart enkel väg.

Eleverna på IM-programmet studerar i Fågelviksgymnasiets tidigare lokaler och några går på TTC.

De ska gå en sträcka på cirka två kilometer enkel väg och innan de får börja äta på Karlavagnen ska de registreras av personalen. Ett moment som också tar tid.

Slutat äta

Flera elever upplever lunchen så stressig att de har slutat äta lunch i Karlavagnen.

De kan inte heller köpa en smörgås i Fågelviks caféteria, eftersom även caféet är stängt.

IM-programmet hör organisatoriskt till Tibro Kompetenscenter.

Nyanlända

Här studerar unga som inte har komplett behörighet till de nationella yrkes- eller högskoleförberedande programmen på gymnasiet.

Flera av eleverna är också nyanlända och saknar svensk grundskola.

Längre lunch

På Tibro Kompetenscenter kommenterar man elevernas kritik med att man har utökat lunchrasten till att vara 60 minuter och att eleverna bör hinna äta och promenera utan stress.

Artikeltaggar

NyheterSkola och utbildningTibro

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare