Allträff i Filadelfia

Läsarnas
PUBLICERAD:
Lennart “Nisse” Kummu
Medan snön föll så sakta ute samlades man till årets första Allträff i Filadelfia, Timmersdala.

Medan snön föll så sakta ute samlades man till årets första Allträff i Filadelfia, Timmersdala. Börje Persson hälsade alla välkomna och särskilt dagens medverkande, som var Kjell Klason, Ann Lövberg och Lennart ”Nisse” Kummu. Kjell på gitarr och Ann på piano ledde sångerna. De började med Det stod en blomma, så skön och blid och Så stor är Gud , han råder över världar många. De sjöng också bland annat Förunderlig nåd och I barnaår jag ofta hört om himlen. Åhörarna fick sjunga med när de kunde.

Sedan berättade Nisse Kummu om sina 14 år i Timmersdala. Han hade ett förflutet inom brottets bana och därför var det inte sjävklart att få jobba med barn. Men år 2005 fick Nisse förtroendet att jobba för TUS, Timmersdala Ungdomssatsning, för att ordna fritidssysselsättning för skolungdomarna, eftersom det var stökigt vid den tiden i Timmersdala.

Nisse flyttade till Timmersdala, som han först uppfattade som en byhåla, men som han snart tyckte var ett paradis, där han trivs! Här kan han gå varje dag till butiken, inte bara för att handla utan också för att träffa folk och mingla.

Han fick samtidigt förstahandskontrakt på en lägenhet samt skuldsanering, nu när han hade ett jobb. Sedan gick han en pastorsutbildning i Jönköping under fyra år. Han tog också körkort och skaffade bil. Han har sedan jobbat på Tymer som kanslist och samtidigt på IBUS på deltid. Han är sedan några år med i Tymers styrelse och hoppas på att bo kvar många år i Timmersdala.

Som avslutning berättade Birgitta Persson om några upplevelser hon varit med om. Sista sången Han är min sång och min glädje sjöngs unisont. Nästa Allträff gästas av Göran Isaksson med Country gospel från Värmland.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.