“Tantera” gästade PRO Ulvåker-Stöpen

Läsarnas
PUBLICERAD:
“Tantera från Bagarn” gästade och underhöll vid PRO Ulvåker-Stöpens månadsmöte.
Ulvåker-Stöpen PRO har haft sin första månadsträff på det nya året och denna gång hade 33 personer slutit upp.

PRO Ulvåker-Stöpen har haft sin första månadsträff på det nya året och denna gång hade 33 personer slutit upp. Vi gästades av ”Tantera från Bagarn” som på ett mycket roligt och humoristiskt sätt underhöll oss om hur livet som pensionär kan vara.

Genom att sjunga välkända melodier med egenkomponerade texter var det lätt att ryckas med och identifiera sig i hur vardagen kan te sig vid olika situationer. Som exempel fick vi bevittna hur problematiskt det kan vara att ringa till Vårdcentralen för att få sin fot omlagd genom att man hela tiden måste knappa sig fram på telefonen för att få sitt ärende framfört.

En sjukresa kan ibland ta en hel dag vilket för många kan vara frustrerande medan andra kan se det som en utflykt och ett avbrott i vardagen. Detta sätt att se på vardagliga problem med humor lockade fram mycket skratt och många kände igen sig i hur det kan vara.

Men livet som pensionär belystes framför allt från den positiva sidan bl.a. hur man slipper alla måsten och själv får bestämma över sin dag. Besöket av ”Tantera” var mycket uppskattat och skrattmusklerna hos oss fick sin beskärda del denna eftermiddag

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.