Fribergs Frölunda vann CHL-finalen

Ishockey
PUBLICERAD:
Frölundas Max Friberg och Joel Lundqvist i kamp längs sargen i CHL-finalen.
Foto: Adam Ihse/ TT
Vilken framgång för Frölunda med skövdekillen Max Friberg i laget. I ett fullsatt Scandinavium (12 044) besegrades München i CHL-finalen med 3-1.

Detta var tredje gången som Frölundas lagkapten Joel Lundqvist fick lyfta pokalen och jublet i Scandinavium visste inga gränser.

Förutom den stora sportsliga framgången ger det också klubben skönt klirr i klubbkassan. Segerpremien är 1,4 miljoner som kan läggas till de cirka 3.2 miljoner som man redan har kammats hem i CHL.

Frölunda vann CHL för tredje gången.
Foto: Adam Ihse/ TT

Finalen i Göteborg har lyft turneringen några steg. Fullsatt och publikrekord och dessutom har matchen rönt stort intresse i Tyskland med allt vad det innebär med miljontals tv-tittare.

Friberg assisterade

De fick se en match där Frölundas jättetalang Samuel Fagemo gav hemmalaget ledningen i den första perioden. Chay Genoway och Max Friberg assisterade.

I andra perioden ökade Frölunda till 3-0, samtliga mål gjorda i powerplay. Målen gjordes av Ryan Lasch (2-0) och Ponthus Westerholm.

3-0 stod sig inför tredje perioden. München fick till en reducering, men kom inte närmare. Frölunda var omöjligt att stoppa denna afton i den totalt femte finalen som spelats i CHL. Klubben har med andra ord tre segrar av fem möjliga. Allt under tränaren Roger Rönnbergs ledning.

En stor framgång för Frölunda som nu kan kan lägga allt fokus på SHL. Målet är att vinna SM-guld och ta revansch förra förra säsongen då laget försvann i kvartsfinal mot Malmö.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.