Hoppa till huvudinnehållet

MÖS begär komplettering

Publicerad:

Miljönämnden östra Skaraborg (Mös) anser att Fortifikationsverket bör komplettera ansökan om markavvattning.

Fortifikationsverket har ansökt hos länsstyrelsen om dispens från markavvattningsförbudet och tillstånd att påbörja grävarbete på Karlsborgs flygplats. 2014 upptäcktes att marken var förorenad av miljögiftet PFAS. Länsstyrelsen har skickat ansökan på remiss till Miljönämnden östra Skaraborg (Mös) för yttrande om huruvida den behöver kompletteras.

Mös har gjort bedömningen att Fortifikationsverket behöver komplettera ansökan med beskrivning av vilka miljökonsekvenser som kan väntas i anläggningsskedet. Däremot anser Mös att ansökan är tillräckligt utförlig för bedömning av projektets driftskede.

Artikeltaggar

Miljö

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.