Må bra på och av arbetet

Debatt
PUBLICERAD:
Vart går gränsen mellan arbete och privatliv? När förväntas du vara nåbar? l
Foto: Christine Olsson/TT
Slutar du jobba när du går hem efter arbetsdagens slut? Eller är det så att arbetet och ditt privatliv flyter ihop? Då är du inte ensam. Den snabbt växande digitaliseringen och tekniken ger nya sätt att jobba. Du är till exempel inte bunden till en fysisk plats och det blir allt vanligare för tjänstemän att styra över sin egen arbetstid. För de som har möjlighet är en av de positiva sidorna att själv kunna vara flexibel med hur arbetstiden förläggs för att kunna underlätta vardagspusslet. Det ställer dock stora krav på den anställde och framför allt på arbetsgivaren. Vart går gränsen mellan arbete och privatliv? När förväntas du vara nåbar?

Vill du läsa mer?

Du behöver en prenumeration för att läsa artikeln. En plusprenumeration kostar bara 1 krona första månaden, därefter 99 kr/månad. Ingen bindningstid.

Din prenumeration gäller tillgång till
Plus på alla NWT-gruppens sajter.

Välj annat erbjudande

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.