Åtgärder mot hemtjänstföretag

Vård & omsorg
PUBLICERAD:
Skövde kommun vidtar åtgärder mot ett företag inom hemtjänsten.
Foto: Pontus Lundahl/TT
Skövde kommun väljer nu att vidta åtgärder mot ytterligare ett hemtjänstföretag. Företaget kommer att erhålla ett skriftligt påpekande avseende väsentliga brister i verksamheten.

Efter att ha påvisat brister i kvaliteten väljer Skövde kommun nu att vidta åtgärder mot ytterligare ett privat hemtjänstföretag. Denna gång gäller det Tanaad Kooperative Multi Tjänster (TKMT) och företaget kommer få ett skriftligt påpekande. Om inte bristerna åtgärdas i tid kommer kommunen säga upp avtalet.

– Det har under uppföljning av beviljade insatser framkommit uppgifter som föranledde en genomlysning av hela verksamheten. Företaget lever inte upp till de krav som Skövde kommun ställer gällande kvalitetsnivå och de brister som framkommit är så pass omfattande att vi nu vidtar åtgärder och kommer att säga upp avtalet om dessa inte rättas skyndsamt, säger Helene Sandqvist, utvecklingschef sektor vård och omsorg, Skövde kommun, i ett pressmeddelande.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.