Kamphund attackerade Inger och hennes hund Saga

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
Inger Hagstrand och hunden Saga.
Foto: Privat
Inger Hagstrand var ute på promenad med sin hund Saga på kvällen. Då mötte de en annan ägare med två hundar.
– En av de hundarna slet sig och attackerade oss. Jag var helt säker på att den dödade Saga, berättar Inger som själv skadades ordentligt.

Det var i torsdags kväll vid 18-tiden som Inger Hagstrand och hennes Cavalier king charles spaniel Saga var på promenad i Södra Ryd. I närheten av Trollsländans förskola mötte de en ung kvinna med två pitbullterrier.

– Det var mörkt så jag såg inte så noga. Men jag såg att hon och hundarna gick långt ut åt sidan så då tänkte jag att hunden kanske var lite opålitlig så jag gick långt ut på andra sidan för att bara kunna passera, berättar Inger.

Svåra skador

Men det blev långt ifrån någon lugn passage. En av hundarna slet sig.

– Den kom springande och knuffade bort mig och gick på Saga. Jag kastade mig för att skydda Saga men deras pitbull hade bitit sig fast i halsen på Saga, säger Inger.

–Jag kunde inte göra så mycket mer än att skrika och det pågick ett bra tag.

På platsen fanns samtidigt Joakim Sjöö som bor i området och promenerade förbi vid händelsen.

– Jag såg hur hunden välte omkull Inger. Så jag sprang fram och grep tag om halsen på pitbullen, berättar han.

– När kvinnan hade bundit sin andra hund kom hon sedan dit och jag sade till henne att lyfta upp bakbenen på sin hund. När hon gjorde det så släppte den.

Joakim ropade då åt Inger att springa iväg med sin hund.

Saga fick opereras akut i öra och hals.
Foto: Privat

Både Inger och Saga fick ordentliga skador.

– Det var blod över hela Saga och jag var övertygad om att hon var död. Men sen såg jag att hon tittade på mig hela tiden. Jag ringde till en väninna och vi åkte till Skövde Veterinärstation.

Saga vårdades där under drygt fem timmar på torsdagskvällen. Hon sövdes ned och opererades akut i öra och hals.

Polisanmält

Inger, som precis varit hos läkare när SLA pratar med henne på måndagen, har fått blåmärken över stora delar av kroppen och tuffa psykiska smällar.

– Jag är fortfarande i chock. Som det är nu klarar jag inte att gå ut och jag vet inte riktigt hur jag ska klara mig, säger hon.

Hunden Saga.
Foto: Privat

Händelsen är polisanmäld.

– Jag hoppas polisen gör något. För den hunden ska inte vara i tätbebyggt område och det är bland annat därför jag berättar om det. Om hunden beter sig på det här sätter är den ju farlig. Den kunde bitit ihjäl både Saga och mig.

Även Joakim Sjöö har varit i kontakt med polisen om det som skedde.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.