Norsk toppspelare till IFK Skövde

Handboll
PUBLICERAD:
Kristian Jacobsen Stranden har skrivit på för två år.
IFK Skövde som i helgen blev klart för SM-slutspel för första gången sedan 2012 arbetar även med truppen inför kommande säsong. På måndagen presenterades den norska niometersspelaren Kristian Jacobsen Stranden.

IFK Skövde har skrivit ett tvåårskontrakt med Kristian som skall fylla 22 år i maj. Han kommer närmast från Halden Topphåndboll

– Jag har hört mycket fint om IFK Skövde och det ska bli spännande att få komma till Sverige och en stad med stort handbollsintresse, säger Kristian i pressmeddelande från IFK Skövde HK.

IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström kommenterar nytillskottet;

– Kristian är en stark skytt till vänster. Han har väldigt fina spelmässiga egenskaper och ett väl utvecklat samarbete med linjen. Bakåt kommer han att tillföra längd och storlek till vårt försvar och är användbar såväl som tvåa som trea

Spelat för Wille

Kristian Jacobsen Stranden kommer ursprungligen från Stavanger och är inne på sin tredje säsong i Halden, där har han spelat under IFK:s nuvarande tränare Jonas Willes ledning. Kristian har även haft Wille i det norska landslaget med spelare födda 1996-97.

– Jonas Wille är en mycket bra tränare som det ska bli trevligt att få spela under på nytt, säger Kristian som även varit lagkamrat med IFK:s försvarsspecialist Rex Blom.

IFK:s nya vänsternia har även spelat i det norska utvecklingslandslaget där även IFK Skövdes målvakt Håvard Åsheim har medverkat.

Så även om Kristian byter land och liga finns det välkända ansikten i den nya klubben.

Notabelt är att Kristian Jacobsen Stranden i den senaste omgången visade upp vilken duktig skytt han är. Halden, som ligger åtta i ligan, besegrade topplaget Arendal med 30-24. Kristian noterades för 15 i mål. 14 av dem var spelmål.

Larsen lämnar

När det gäller IFK Skövdes spelartrupp till nästa säsong kan det noteras att mittsexan Axel Franzén går till Alingsås. Sedan meddelar IFK att Jacob Larsen också kommer att lämna efter säsongen. Han sejour i IFK blir ettårig.

På onsdag spelar IFK Skövde borta mot Alingsås. Med slutspelsplatsen i hamn med åtta omgångar kvar kan nu laget helt fokusera på att nå en så bra placering som möjligt i grundserien. En plats bland de fyra bästa ger hemmaplansfördel i kvartsfinalspelet.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.