Nya hyror i Karlsborg

Bostad & byggen
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Hyresförhandlingar mellan Karlsborgsbostäder och Hyresgästföreningen är avslutade.

Parterna är eniga om en genomsnittlig hyreshöjning på 1,5 procent, med ett spann från 0,5 till 2,5 procent. Till exempel blir hyrespåslaget 75 kronor i månaden för en två på 60 kvadratmeter med genomsnittlig höjning.

Karlsborgsbostäders ursprungliga krav var en genomsnittshöjning på 2,49 procent.

– Det är en bra överenskommelse som ger goda förutsättningar för bolaget samtidigt som det även gynnar hyresgästerna på sikt genom att möjliggöra mer underhåll, säger Hyresgästföreningens förhandlare Robert Gadaan i ett pressmeddelande.

De nya hyrorna börjar gälla den 1 mars.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.