Elektroautomatik sålt till Storskogen

Näringsliv
PUBLICERAD:
Elektroautomatik har sålts till Storskogen.
Foto: Roland Svensson
Elektroautomatik har sålt majoriteten av sina aktier till Storskogen.

Elektroautomatik i Sverige AB har runt 120 anställda och kontor i Skövde och Göteborg. Företaget grundades 1965 och är en helhetsleverantör inom automation. Nyligen förvärvades företaget av Storskogen, en företagsgrupp som förvärvar och utvecklar små och mellanstora bolag.

– Vi är mycket glada över att ha förvärvat Elektroautomatik i Sverige AB. Det är ett välskött bolag med stolt historik som är starka i sin nisch. Vi ser fram emot att utveckla detta välskötta och lönsamma bolag tillsammans med management, säger Ronnie Bergström, styrelseordförande i Storskogen.

– Företagets möjligheter att fortsätta växa och utvecklas i positiv anda har på alla sätt infriats med Storskogen som ägare. En långsiktig och driven ägare ser vi som mycket positivt, säger Jonas Kjellberg, vd på Elektroautomatik i Sverige AB.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.