Mest tomma löften av Centerpartiet!

Debatt
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Slutreplik till Ulrika Heie (Carlsson) i SLA 1/2.

Jodå Ulrika, jag kan både läsa och förstå texten jag läser! Faktum kvarstår, det är mest löften om olika utredningar i det dokument ni har presenterat. Utredning nämns vid åtminstone 41 tillfällen, jag kan ha missat något tillfälle och det ber jag i så fall om ursäkt för. Ni utreder ihjäl hela samhället istället för att angripa de problem vi står inför.

Jag noterar att Ulrika omsorgsfullt undviker frågan om det ökande våldet med skjutningar och granatdetonationer. Den eskalerande gängkriminaliteten skickar chockvågor in i hela samhällsapparaten och det får förödande konsekvenser för samhällets förmåga att klara sina åtaganden gentemot medborgarna.

Varje gång det skjuts eller en handgranat detonerar dras stora samhällsresurser igång. Polis, räddningstjänst, ambulans, sjukvård, rättsapparat och socialtjänst.

Att detta får konsekvenser för bland annat polisens möjlighet att utreda andra brott kan väl knappast komma som en överraskning!

Det är viktigt att samhället kan agera mot brottslingar innan skottet faller och därmed ger sjukvården möjligheten att ägna sig åt det de skall göra i första hand, nämligen utföra sjukvård. Busar skall sitta i fängelse och inte springa omkring på gator och torg med automatvapen!

En sak har ni däremot lovat i överenskommelsen och det är byggstarten av höghastighetsjärnväg. Ett minst sagt intressant löfte som kommer att gräva enorma hål i statens finanser. Vi har idag en järnväg som dras med eftersatt underhåll sedan flera år. Dagens järnväg behöver enorma summor för att underhållsskulden skall vara i balans och i det skedet skall ni bygga ett järnvägssystem till. Fanns det inte tillräckligt med pengar att underhålla ett system, hur i hela fridens namn skall ni finansiera ytterligare ett järnvägssystem?

Thomas Morell

riksdagsledamot, Sverigedemokraterna

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.